Ook opzoek naar nuttige templates en handleidingen voor het uitvoeren van uw administratie?
Op deze pagina vindt u een aantal bruikbare rekentools/template's en/of links naar video('s)/handleidingen. Deze kunnen u helpen bij het beantwoorden van uw vraagstukken met betrekking tot de administratie. Indien uw behoefte heeft aan een rekentool of template die niet op deze pagina staat, dan kunt u ons altijd vrijblijvend benaderen.
Aan de uitkomsten van de rekentools, kunnen geen rechten worden ontleend. De uitkomsten geven een indicatie van wat de uitkomst bij benadering kan zijn.
Auto prive of op de zaak.
Als ondernemer hebt u vast wel eens nagedacht of het nu fiscaal verstandiger is om uw auto op de zaak te zetten of prive te houden. Wat is het voordeel als u uw auto prive rijdt? U mag dan de zakelijke kilometers a € 0,19 per km vanuit prive declareren aan uw onderneming.
Staat uw auto op de zakelijke balans, dan mag u alle kosten aftrekken. Deze kosten worden wel gecorrigeerd met een bijtellingspercentage. De hoogte van het bijtellingspercentage hangt af van de CO2-uitstoot van uw auto. (Let op: de hoogte van de bijtelling kan niet hoger zijn dan de werkelijk kosten.)
Welke keuze fiscaal het voordeligste is, hangt van een aantal zaken. Deze zaken zijn o.a.: de cataloguswaarde van de auto, aanschafwaarde, bijtellingspercentage en BTW bij aanschaf. Beschikt u over al deze informatie in uw administratie? Dan kunt u berekenen welk alternatief fiscaal het aantrekkelijkst is. Download hiernaast een eenvoudige rekentool.
Bankafschriften automatisch uploaden in Snelstart.
Gebruikt u ook Snelstart voor het voeren van uw administratie? U kunt een hoop tijd besparen door uw bankafschriften automatisch in Snelstart in te laden. Om uw bankafschriften in Snelstart te kunnen uploaden, dient u eerst de bankafschriften van de desbetreffende periode te downloaden in het formaat *.txt of *.CSV. Hieronder vindt u een aantal video's die u uitleggen dit in zijn werk gaat.
- Volledige SnelStart Webinar: Bankafschriften inlezen
Middeling inkomstenbelasting.
Indien uw inkomen over de afgelopen jaren nogal fluctueerde is het verstandig om te berekening of u nog in aanmerking komt voor een eventuele middeling. Hierbij wordt belastbare inkomen (box 1) van 3 aaneengesloten jaren bij elkaar opgeteld en gedeeld door 3 jaren. Over het gemiddelde inkomen wordt vervolgens de inkomstenbelasting berekend.
U dient de middeling te doen binnen 36 maanden nadat de laatste aanslag van de 3 middelingsjaren vaststaat.
Hiernaast kunt u een voorbeeldbrief downloaden om het middelingsvoordeel terug vragen bij de Belastingdienst.
Via deze link, kunt u eenvoudig uw middelingsvoordeel berekenen. Zorg dat u uw prive administratie bij de hand hebt.