Hieronder informeren wij u over een aantal handige links die van toepassing voor uw kunnen zijn.

Belasting vraagstukken

  • De officiele site van de Belastingdienst biedt via het zoekvenster een goede eerste uitleg omtrent fiscale vraagstukken. Indien deze eerste uitleg voor u niet toereikend of geheel helder is, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons om nemen.
  • Uw toeslagen aanvragen, wijzigen of stopzetten kunt uw eenvoudig doen via de website Toeslagen.nl van de Belastingdienst.
  • Als eenmanszaak, Vof of ZZP'er kunt u ook zelf op de hoogte blijven van de laaste fiscale ontwikkelingen en belastingtips. Hiervoor kunt u een goedkoop abonnement afsluiten bij Tips & Advies: Belastingtips Eenmanszaak & Vof. Naast het laatste nieuws bieden zij onder andere ook nuttige documenten, checklisten, rekentools en cijfertabellen aan.

Handige links administratiekantoor Schoemaker Accounting & Control regio Sneek, Bolsward, Joure, Heerenveen, Workum, Heeg, Blauwhuis, Oudega

Boekhoudpakketten

Bent u als startende ondernemer opzoek naar een eenvoudig, maar betrouwbaar boekhoudpakket? Wacht dan niet langer en kijk op één van de onderstaande pakketten die wij u adviseren: 

 

  • Meer dan 54.000 ondernemers maken in Nederland gebruik van Snelstart. Snelstart is een eenvoudig boekhoudpakket waarmee u zowel offline als in de Cloud kunt factureren en boekhouden. Ook voor ondernemers die niet of nauwelijks iets weten van boekhouden is het voeren van een administratie in Snelstart moeiteloos te doen.
  • Wilt u toch liever online uw boekhouding bij houden, dan adviseren wij u Moneybird, Yuki of E-Boekhouden. Deze boekhoudpakketten zijn geschikt voor eenmanszaken, Vof of ZZP'ers met een niet al te complexe boekhouding.

Naast het feit dat wij u adminsitratie kunnen verzorgen, bieden wij u ook de mogelijkheid om dit zelf te doen. Indien nodig kunnen wij u dan voorzien van een training / cursus boekhouden naar gelang uw behoefte en kennis.

 


Handige links administratiekantoor Schoemaker Accounting & Control regio Sneek, Bolsward, Joure, Heerenveen, Workum, Heeg, Blauwhuis, Oudega

Overige links

Naast de bovenstaande links, vindt u hieronder een overzicht van een aantal links die nogal eens van pas kunnen komen:

 

  • Bent u opzoek naar gratis voorbeeldbrieven, contracten of MKB nieuws? De site van Business Compleet heeft een ruime database aan dergelijke informatie. 
  • Wilt u zelf uw maandlasten, hypotheek, netto inkomen of fisclae voordelen online berekenen?Doe dit dan via de rekentools van BerekenHet.nl.
  • Als startende ondernemer komen er veel vragen op u af, die bij u weer vele vragen oproepen. Via de website ikgastarten.nl van de Rabobank kunt u stappenplannen en tips vinden voor het starten van uw onderneming.
  • De website van de belangenorganisatie ZZP-Nederland geeft onafhankelijk antwoord op velerlei vragen. Zowel interessant voor een startende ZZP'er als ervaren.

 

 

Handige links administratiekantoor Schoemaker Accounting & Control regio Sneek, Bolsward, Joure, Heerenveen, Workum, Heeg, Blauwhuis, Oudega